Mēs izmantojam griežamos dēlīšus, lai sagatavotu visdažādākos ēdienus – jēlu gaļu, dārzeņus, garšaugus, jēlu zivi. Tas padara griežamo dēlīti par neatņemamu ikvienas virtuves sastāvdaļu.
Zinot to, nav brīnums, ka griežamo dēlīšu higiēniskums ticis plaši pētīts.
Zinātnieki novērojuši, ka griežamie dēlīši cilvēku virtuvēs satur līdz pat 200% vairāk fekālo baktēriju nekā tualetes poda sēdvieta. Tāpēc griežamais dēlītis tiešām ir lieta, ko jāiemācās rūpīgi notīrīt.
Lasi vēl: Lūk, iemesls, kāpēc neizmest olu čaumalas: ar tām var radikāli uzlabot veselību!
Vairums cilvēku mazgā šos dēlīšus tāpat kā visus pārējos traukus – ar karstu ūdeni, švammi un daudz trauku mazgājamā līdzekļa.
Tā ir liela kļūda.
Lai uzzinātu, kāpēc, un kā tev vajadzētu rīkoties, šķir nākamo lapu!
Tevi noteikti interesēs
- Šie augi piesaista skudras dārzā – neaudzējiet tos, ja nevēlaties skudru invāziju savā zemes gabalāby Anete Vītola
- Klajā nākuši lieli jaunumi saistībā ar latviešu leģendāro komponistu Raimondu Pauluby Laura Blūma
- Aktrise Regīna Devīte pēc daudziem gadiem atklāj, ko patiesībā domā par Zentiņas lomu seriālā “UgunsGrēks”by Laura Blūma